İş Makinası Sektörü Haberleri

Temsa ve Volvo'dan işbirliği

Sabancı Holding iştiraklerinden Temsa İş Makineleri, Volvo Kamyon ile tüm Türkiye'yi kapsayan tek yetkili distribütörlük anlaşması imzaladı.

Volvo Kamyon ve Sabancı Holding iştiraklerinden Temsa İş Makinaları, tüm Türkiye’yi kapsayan stratejik iş birliğine imza attı. Temsa İş Makinaları, Volvo Kamyon’un Türkiye’de tek yetkili distribütörü oldu.Volvo Kamyon, Sabancı Holding iştiraklerinden Temsa İş Makinaları ile Türkiye’yi kapsayan tek yetkili distribütörlük anlaşması imzaladı.

Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, Volvo Grup CEO’su Martin Lundstedt, Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Hacıkamiloğlu, Volvo Kamyon Doğu Pazarları Genel Müdürü Tom Jörning ve Temsa İş Makinaları Genel Müdürü Cevdet Alemdar’ın katılımıyla Sabancı Center’de düzenlenen basın toplantısında iş birliği ile ilgili detaylar paylaşıldı.

İmza töreni için Türkiye’yi ziyaret eden Volvo Group CEO’su Martin Lundstedt, basın toplantısında yaptığı açıklamada: “Volvo Group için tüm dünyada müşterilerimiz, her yaptığımız işin merkezinde yer alıyor. Her zaman müşterilerimizi ve ihtiyaçlarını anlayarak daha başarılı olabilmeleri için onları destekliyoruz. Yine bu doğrultuda Türkiye’de gerçekleştirdiğimiz yeni işbirliğimiz ile Temsa İş Makinaları, Volvo Group’un çok değerli bir iş ortağı olacak ve bizim Türkiye kamyon pazarındaki müşterilerimizle daha yakın olmamızı sağlayacak. Volvo Group’un global gücü ile Temsa İş Makinaları’nın geniş hizmet ağı ve bilgi birikimi, çok büyük bir potansiyeli ortaya çıkartıyor. Bu iş birliği ile sektörümüzdeki orta ve uzun vadedeki potansiyel iş hacmi için güçlü bir konumdayız. Artan uzun vadeli sürdürülebilir ulaşım çözümleri ihtiyacını birlikte en iyi şekilde karşılayabileceğimize inanıyorum” dedi.

Volvo Kamyon ile iş birliğinden duydukları memnuniyeti dile getiren Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul; “Temsa İş Makinaları, Sabancı Topluluğumuz bünyesinde, temsilciliğini yaptığı markaların satış ve satış sonrası hizmetlerini veren, hali hazırda yabancı iş ortaklıkları konusunda oldukça tecrübeli bir marka. Volvo Kamyon ise global dünya çapında çok güçlü bir merkez, performansı ve dayanıklılığıyla isim yapmış sektörünün en önemli şirketlerindendir. Bu iş birliğinin sonuçlarını, sektöre sağlayacağı katkıları şimdiden heyecanla bekliyorum. Sabancı Topluluğu olarak; yabancı ortaklarımızla uzun yıllardır süren başarılı iş birliklerimiz mevcut.

Bu ortaklıkların sektörel faydalarının yanı sıra, ülkemiz ekonomisine katkısı da yadsınamaz. Bugün bu ortaklıklara Volvo Kamyon’u da dâhil etmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. İnanıyorum ki, Türkiye pazarında sektörüne çok yeni ve farklı bir anlayış getirecek bir iş birliği olacaktır. Bu iş birliğinin hepimize hayırlı olmasını diliyorum,” diye belirtti.

Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Hacıkamiloğlu ise şunları söyledi: “Bugün Volvo Kamyon ile yeni bir adım atıyoruz. Dünya’nın lider kamyon üreticilerinden olan Volvo Kamyon ile yabancı iş ortaklıkları konusunda oldukça tecrübeli, geniş satış sonrası hizmet ağına sahip, sektöre birçok yenilik getiren başarılı markamız Temsa İş Makinaları’nın gerçekleştirdiği bu işbirliğinin başarılı sonuçlarını kısa zamanda göreceğimize inanıyorum.” Genç ve büyüyen nüfusu, stratejik konumu ile Türkiye pazarının Volvo Kamyon için önemli bir potansiyel olduğuna değinen Volvo Kamyon Doğu Pazarları Genel Müdürü Tom Jörning ise açıklamasında: “Türkiye’deki geçmişimiz çok uzun yıllara dayanıyor. 1980’den beri bulunduğumuz Türkiye’de ülkenin geçirdiği hızlı dönüşüme şahit olduk. Son dönemdeki ekonomik dalgalanmalara rağmen, Türkiye üst kamyon segmentinde önemli fırsatlar barındırıyor. Orta ve uzun vadede, Türkiye’nin gelişimine çok olumlu bakıyoruz. Türkiye’nin sağlam kurumları, kültürü, sistemleri ve yatırım yanlısı siyasi devinimi sayesinde ticari kamyon sektörü büyümesini sürdürecek. Volvo Kamyon olarak ise Temsa İş Makinaları ile markamızı Türkiye’de bir sonraki aşamaya taşıyacak doğru iş ortağımızı bulduk. İşimizin merkezine koyduğumuz müşterilerimiz, İsveç’in ve Türkiye’nin lider markalarının bir araya gelmesinin farkını hissedecekler,” dedi.

Temsa İş Makinaları Genel Müdürü Cevdet Alemdar ise şunları söyledi: “Türkiye üretiyor, ihraç ediyor ve büyüyor. Biz, Temsa İş Makinaları olarak inşaata da, üretime de, ihracata da destek veriyoruz. Makine ve teknoloji sağlıyoruz. Türkiye’de çok geniş bir servis ağına sahibiz. Şirketimiz ve bayi ağımızdaki çalışanlarımızla birlikte 850 kişilik bir aile olarak tüm ülkeye yayılmış 8 bin adet çalışan makinamız için müşterilerimizin ihtiyaç duyduğu her yerde saha desteği sağlıyoruz. Şimdi, bu temeller üzerine kamyon ve çekicilerin en prestijli markası olan Volvo Kamyon’u ekliyoruz. Türkiye’de Volvo Kamyon’u 3 yılda 3 kat ürün ve hizmet büyüklüğüne çıkarmayı hedefliyoruz. Bu değerli iş birliği ile lojistik ve inşaat alanında filolar için hem performans ve verimliliklerini arttırabilecekleri, hem de işletim maliyetlerinde tasarruf sağlayabilecekleri ürünler ve güçlü bir satış sonrası destek programı sunacağız.”


1171 kez görüntülendi 13 Aralık 2016

Güncel İş Makinası Sektörü Haberleri

İnşaattan madenciliğe, tarımdan sanayiye kadar geniş bir yelpazede hizmet sunan iş makineleri sektörü, 2023 yılında kendini gösteren güçlü satış trendiyle dikkat çekiyor.

14 Kasım 2023
Ülkemizde çeşitli sektörlere doğrudan veya dolaylı hizmet sağlayan iş makineleri sektörü, 2023 yılında da güçlü bir satış ivmesi sergilemeye devam ediyor. İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) tarafından açıklanan tahminlere göre, temmuz ayında T&uum...

14 Ağustos 2023
İş ve istif makineleri sektöründe talep, üç yıl önce başlayan artış eğilimini mayıs ayında da sürdürdü. Türkiye'de İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) ve İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) tarafından açı...

05 Temmuz 2023
Ekonomideki daralmayı en sert şekilde yaşayan sektörlerin başında gelen Türkiye iş makineleri pazarında 2019 yılının ilk 2 ayında iş makineleri satışları %75,5 ve istif makinesi satışları %51,1 azaldı.

12 Mart 2019

Kiralık İş Makinası Arayanlar

Ankara'da Kiralık Mini Beko Loder Aranıyor

1 adet, Süre: 12 ay
Ankara Yeni Mahalle'de çalışacak. Kırıcılı 2015 model üzeri, operatörlü 1CX kiralanacaktır. Operatör için yemek, yatma yeri vardır. 26 gün 08.00-18.00 Fazla mesai 1'e... Devamı

19 Nisan 2025

Ankara'da Kiralık Toprak Silindiri Aranıyor

2 adet, Süre: 12 ay
Ankara Yeni Mahalle'de çalışacak. 2015 model üzeri, operatörlü 3t ve 12t Silindir kiralanacaktır.Operatör için yemek, yatma yeri vardır. 26 gün 08.00-18.00 Fazla mes... Devamı

1 firma teklif verdi 18 Nisan 2025

Trabzon'da Kiralık Mini Loder (Bobcat) Aranıyor

1 adet, Süre: 4 Gün
Sürmene'de yapacağımız altyapı kazı çalışmaları için, Alpin Trencher M100 Mini Yükleyici 2016 Model Dizer Motor trencher ihityacımız bulunmaktadır. 4 5 gün sürecek kazı ... Devamı

16 Nisan 2025

Çanakkale'de Kiralık Kule Vinç Aranıyor

1 adet, Süre: 4 Ay
Çanakkale, fabrika yapımında kullanılacak, min 6T kapasiteli, 60m boma sahip, 40m kanca altı yüksekliği olan kule vinç kiralanacaktır.

3 firma teklif verdi 16 Nisan 2025

Mersin'de Kiralık Makaslı Platform Aranıyor

1 adet, Süre: 3-5 gün
Mersin Akdeniz mah. 4.katlı apartman dış cephe boyası yapılacak. Makaslı Platform kiralanacakır.

15 Nisan 2025

Mersin'de Kiralık Kaya Delici (Ankraj) Aranıyor

1 adet, Süre: 2 Ay
Ges santrali şantiyesinde kullanılmak üzere, yaklaşık 10.000 adet delik açacak, çakma ve delme işlerinde kullanılmak üzere Ankraj Makinası kiralanacaktır.Operatöre kalac... Devamı

2 firma teklif verdi 15 Nisan 2025
Makinaparkuru'na, 2016 yılından itibaren;
20.000

Kiralık iş makinası arayan müşteriler istedikleri iş makinası detaylarını (hangi iş makinası, kaç adet, ne için kiralanmak isteniyor vb...) Makinaparkuru.com'a ileterek talep oluşturur.

7.000

Makinaparkuru.com, gelen talepleri iş makinası tedarikçisi olarak kayıt olan anlaşmalı iş makinası sahiplerine gönderir.

40.000
Firma Fiyat Teklifi Gönderdi

İş makinası sahipleri en kısa sürede fiyat tekliflerini iletir. Talep sahibi ve iş makinası sahibi firmaya hızlı iletişim için gerekli bilgiler gönderilir. Makinaparkuru.com herhangi bir komisyon talep etmez.